Poliureea este un polimer alcătuit din 2 componente (isocianat și poliol) ce formează o peliculă continuă, impermeabilă și fără efecte nocive asupra mediului. Se utilizează pentru impermeabilizarea și protecția suprafețelor împotriva uzurii și coroziunii.
Membrana de poliuree trebuie pulverizată pe o suprafață uscată și degresată, procesul nu este complicat și este relativ rapid.
Poliureea pulverizată este potrivită pentru hidroizolații, protecția betonului și a suprafețelor metalice.
Suprafețele acoperite cu poliuree sunt caracterizate printr-o textură strânsă și o flexibilitate considerabilă. Acestea își păstrează proprietățile mecanice, rezistența și au o protecție ridicată împotriva radiațiilor solare(UV). Folosite in diferite medii de utilizare, ne atrage atenția rezistența considerabilă a acestor suprafețe la contaminarea biologică (microorganisme) și chimică (acizi și baze).
Straturile de protecție poliureice formează o membrană sigură, monolitică, densă și cu o aderență foarte bună la substrat. Prin urmare, datorită proprietăților sale unice poate fi folosită și ca un strat protector.
Există 3 tipuri de poliuree:
Realizarea lucrărilor de hidroizolație cu membrană bituminoasă este relativ rapidă, acestea fiind durabile și extrem de eficiente. Lucrările trebuie realizate cu mare atenție și îndemânare, respectând anumite reguli de bază.
Folosim ambele tipuri de membrane bituminoase:
Membranele bituminoase cu armatură din fibră de sticla se vor folosi doar la lucrări de hidroizolații în sistem dublu - sau multi strat, împreuna cu o membrană armată cu poliester.
Membranele bituminoase cu armatură din poliester se pot folosi atât la lucrări mono strat cât și la lucrări multi strat, de complexitate ușoară, medie sau ridicată (acoperișuri plane sau curbe, hale metalice sau pe structura de beton, sisteme termo-hidro, fundații, lucrări hidrotehnice, etc.)